Christine Boizot-Szantai

Ingénieur

Christine Boizot-Szantai

Christine.Boizot@inrae.fr
Tel : +33 (0)1 89 10 10 21

 

 

UMR Paris-Saclay Applied Economics
22 place de l’Agronomie
CS 20040
91 123 Palaiseau Cedex
FRANCE

Thèmes de recherche

  • Consommation alimentaire de produits biologiques, de boissons et de viandes.
  • Données de panel d’achats alimentaires.

 

Sélection de publications

Kesse-Guyot, E.; Lairon, D.; Allès, B.; Seconda, L.; Rebouillat, P.; Brunin, J.; Vidal, R.; Taupier-Letage, B.; Galan, P.; Amiot, M.J.; Péneau, S.; Touvier, M.; Boizot-Santai, C.; Ducros, V.; Soler, L.G.; Cravedi, J.P.; Debrauwer, L.; Hercberg, S.; Langevin, B.; Pointereau, P.; Baudry, J.
Key findings of the French BioNutriNet project on organic food-based diets: description, determinants, and relationships to health and the environment
in : Advances in Nutrition, Oxford University Press, (2022), vol. 13, n° 1. pp.208-224.
Plus d'informations...

Le Bodo, Y.; Etilé, F.; Julia, C.; Friant-Perrot, M.; Breton, E.; Lecocq, S.; Boizot-Szantai, C.; Bergeran, C.; Jabot, F.
Public health lessons from the French 2012 soda tax and insights on the modifications enacted in 2018
in : Health Policy, (2022), vol. 126, n° 7. pp. 585-591.
Plus d'informations...

Etilé, F.; Lecocq, S.; Boizot-Szantai, C.
Market Heterogeneity and the Distributional Incidence of Soft-drink Taxes: Evidence from France
in : European Review of Agricultural Economics,(2021), vol. 48, n° 4). pp.915-939.
Plus d'informations...

Sans, P.; Boizot-Szantaï, C.
Consumption of organic meat products in France: An analysis based on panel data (scanner dataset)
in : New Medit, (2020), vol. 19, n° 1. pp.83-99.
Plus d'informations...

Baudry, J.; Pointereau, P.; Seconda, L.; Vidal, R.; Taupier-Letage, B.; Langevin, B.; Allès, B.; Galan, P.; Hercberg, S.; Amiot, M.J.; Boizot-Szantai, C.; Hamza, O.; Cravedi, J.P.; Debrauwer, L.; Soler, L.G.; Lairon, D.; Kesse-Guyot, E.
Improvement of diet sustainability with increased level of organic food in the diet: findings from the BioNutriNet cohort
in : American Journal of Clinical Nutrition, (2019), vol. 109, n° 4. pp.1173-1188
Plus d'informations...

 

Liste des principales publications avec résumés, liens ou accès direct à leur texte complet (Source Hal-Inrae base de données institutionnelle des chercheurs de l'INRAE)

Date de modification : 27 juillet 2023 | Date de création : 18 mars 2022 | Rédaction : Régis Grateau